BESKYTTELSE

Allerede før du bruker den nye skinnvesken din, bør du ta visse grep for å forsikre deg
om den skal holde seg pen lengst mulig. En impregnerings spray eller lær-fett
beskytter skinnet ved å forhindre eventuelle flekker fra å trenge inn i selve materialet. Mange synes lotions for kalveskinn er det aller beste. Det er en tynn krem som trekker seg inn i skinnet og gjør at skinnet ikke tørker ut, samtidig som det beskytter mot flekker og annet smuss. 

Vær obs på at noen produkter kan misfarge skinnet, så test det på et lite område som ikke synes så godt først. 

RENS

Selv om skinn og lær tåler mye, betyr det ikke at det ikke får flekker. Derfor bør du sørge for å fjerne eventuelt søl og smuss umiddelbart. Det finnes egne renseprodukter, men i de fleste tilfeller holder det faktisk med en lett fuktet klut og litt varmt vann. Sørg for at kluten ikke er klissvåt før du tørker av flekkene. Er de av den litt mer hardføre sorten, kan du bruke mildt vaskemiddel. 

NÆRING

Akkurat som huden din må skinn få fuktighet for å holde seg myk og spenstig. Om den ikke får det vil den faktisk tørke helt inn over tid. Det kan det være lurt å smøre vesken med en krem som gir skinnet næring og gjør at det holder seg mykt. Deretter er det lurt å avslutte med en impregnerings spray. Den aller vanligste feilen er å ikke gi skinnvesken nok fuktighet, så vi anbefaler våre kunder å investere i en skinn krem som hjelper deg med å ta vare på vesken din. Fordi den fortjener det…

OPPBEVARING

Du skal aldri oppbevare skinn i plast over tid. Når du legger bort vesken er det viktig å alltid benytte en tøypose som puster. Da får skinnet luft mens den hviler. Semsket skinn bør oppbevares separat. 

VEDLIKEHOLD AV KLASSISK SKINN

Skinnvesker bør spray-impregneres og lyse vesker må sprayes oftere enn mørke vesker. Ikke bruk skokrem på vesker, bruk nøytrale skinn kremer for å gi fuktighet i skinnet, f.eks Spenol.

VEDLIKEHOLD AV NOBUCK ELLER SEMSKET SKINN

Semskede skinnvesker skal spray impregneres, bruk ikke krem eller lotion produkter på disse! Semsket skinn er ømfintlig og får man flekker, kan børster eller viskelær benyttes. Ofte kan det også hjelpe med en lett fuktig klut, om da skinnet er behandlet. Potetmel er faktisk også noe man kan bruke om man får fettflekker på. Det vil trekke fettet ut, men vær forsiktig. Skinnvesker med pels overflate spray impregneres. Kan eventuelt tørkes av med en lett fuktig klut om man får flekker.